• امروز : دوشنبه - ۷ فروردین - ۱۴۰۲
  • برابر با : Monday - 27 March - 2023
5

ثروتمند ترین محروم ملیگط

  • کد خبر : 2409
  • ۱۵ تیر ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۱

✍ مليگط یکی از ثروتمندترین روستای جهان و فقیر ترین روستای ایران؛ روستای واقع در ٣٥ كيلومتری اهواز بنام ملیگط وجود دارد این روستا از توابع دهستان مشرحات و بخش غیزانیه است، اين روستا با توجه به ذخایر، میادین نفتی و گازی بی نظیر فاقد هر گونه امکانات رفاهی است.کودکان این روستا با بازی های […]

✍ مليگط یکی از ثروتمندترین روستای جهان و فقیر ترین روستای ایران؛

روستای واقع در ٣٥ كيلومتری اهواز بنام ملیگط وجود دارد این روستا از توابع دهستان مشرحات و بخش غیزانیه است، اين روستا با توجه به ذخایر، میادین نفتی و گازی بی نظیر فاقد هر گونه امکانات رفاهی است.
کودکان این روستا با بازی های مفرح مدرن در پارک و فضای سبز اشنایی ندارند و با سختی روز و شب خود را سپری می‌کنند،این روستای غنی هیچ گونه امکاناتی ندارد.

شركت بزرگ پتروشیمی مارون در روستای ملیگط مستقر است کمتر کسی نام و فعالیت این شرکت را نشنیده است. این نقطه از زمین
بزرگترين تاسیسات گازی دنيا را در خود جای داده است شرکتی که نام آن برای خیلی کشورها آشناست. شرکت تاسيسات تقویت فشار گاز شهید محمدی که در اطراف این روستا مستقر است تنها آلودگی و مشکلات را برای اهالی روستا رقم زده است.
مردم این روستا هیچ گونه حقوق و مزایایی از نعمت های بی کران خداوند در زمین های خود را نمیبینند. کوچک ترین رقم سالانه از درآمد های بالای این شرکت تا کنون جهت پیشرفت و رفاه این روستا هزینه نشد است. روستای که به فراموشی سپرده شد.

از دیگر اداره مستقر در نزدیکی این روستا اداره سوخت رسانی شرکت نفت خیز جنوب است شرکتی که نام آن برای خوزستانی ها بعنوان یکی از ابرقدرت بر زبان ها میچرخد. این منطقه قدرت تامین سوخت را بر عهده دارد اما در چند متری آن، روستای تشنه و فاقد آب آشامیدنی است.

تاسیسات نمکزدایی وانجیل های مربوط به شرکت نفت و گاز کارون نیز همانند سایر شرکت ها درمجاورت اين روستا قرار دارد، چندین شرکتی که در این منطقه حضور دارند و برای استخراج نفت به طور شبانه روزی در حال فعالیت هستند هیچ کدام تا کنون ساده ترین نیازها را نتوانست برای این روستا فراهم کند.

هر چند روستای مليگط بعنوان نقطه نفت خیز یاد می شود اما از امكانات درمانی شركت نفت كاملا محروم است و کوکان زخمی با خاکسترهای چوب ها زخم های خود را درمان می کنند، نبود ورزشگاه، چمن، سالن ورزشی، و حتی پارک و فضای سبز از مشکلات دیگر این معدن طلاست.
ترابری سنگین شرکت نفت که در دل اين روستا جا دارد همانند دیگر شرکت ها هوای این روستا را تسخیر کرد، این روستا در معرض شدید آلودگی هوا و ذرات اسید است و خانه این ذرات معلق در ریه تک تک ساکنان منطقه جا کرده و روز به روز در حال نابود کردن جسم و روح آنهاست.

ويران ترين و نابود کننده ترین ماده سلامت انسان را نشانه رفته و با بخارات دود های اسيدی شادی های کودکانه را به بیماری های تبدیل کرده است.
استقرار اداره ذخیره سازی مخازن اسید و سیالات انگیزشی ملی حفاری در اين روستا، از معضل اسيد، آلودگی صوتی و جوی نتوانست بکاهد، هدایت غیراصولی و نامناسب پسابهای شیمیایی و بسیار خطرناک تاسیسات و کارخانجات بعد از روستائیان مال آنها را نیز نشانه رفته و باعث تخریب زمینهای کشاورزی و مراتع این روستا شده است.

این روستا در محاصره دیوارهای بتونی و کانکسی شرکت های مختلف است و درِ آسمان نیز با وجود توده های ابری اسیدی روشنایی را از روستا گرفته و آن را به تاریکی مطلق فروبرده است.

بخار انواع مشتقات اسید کلریدریک، فلوریدریک، اسید استیک، اسید فرمیک و کلریدریک باعث ایجاد سموم خطرناکی می شود که مشكلات جبران ناپذيری برای سلامتی انسان دارد، که اهالی این روستا روزانه آنها را در هوای نا سالم منطقه استنشاق میکنند.

آری ايرانیانان ساکن در مليگط علاوه بر این درد، محروميت از آب اشاميدنی،محروميت از امکانات رفاهی، محروميت از كشاورزی بعلت انتقال آب به كوير، محروميت از درمانگاه و بيمارستان،محروميت از خدمات رفاهی شركت نفت و محروميت از استخدام در اين شركت ها را تجربه کرده اند. در ادامه محروميت از استنشاق هوای سالم نیز محروم هستند و خود را درگیر در و دیوارهای بیمارستان ها جهت نجات از بروز بيماريهای صعب العلاج و تنفسی، حساسيت های پوستی و آبريزش چشم و… نیز کرده است.

آیا راهكارهای پيشنهادی آنقدر جهت حفظ سلامت مردم سخت است؟!!
چند روشی را به مسئولین سهل انگار پیشنهاد می دهیم؛

۱_ اتخاذ روشهای مديريتی ريسک بـه ويـژه آمـوزش پرسنل در بخشهای مختلف، تشـكيل تـيم بررسـی حادثـه و آناليز علمی حوادث و شبه حوادث، نقـش مهمـی در كـاهش خطرات احتمالی دارد.
۲_ بكارگيری سيستمهای هشداردهنده كه اثربخشی اين سيستمها در بسياری از مواقع تا حد زيـادی بـه جلـوگيری از وقوع حوادث و يا كاهش اثرات منفی آنها كمک می کند.

۳_ تعبيه دوشهای اضطراری و فواره های آب در روستا جهت شستشـوی جسم از بخارات اسيد در نقـاط مختلـف روستا مطـابق بـا استاندارد های موجود
۴_نصـب شناور و اسپری نازلهای آب و بخار اطراف حوضـچه و منابع اسيد جهـت فرو نشست بخارات اسيدی

✍جواد الهایی سحر

لینک کوتاه : https://khabran.ir/?p=2409

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.